(506 S. K. m. 80) (5521 S. K. m. 7)
Dava: Davacı, ihtiyati tebdir isteminin kabulü ile davalı tarafından haciz konulması işleminin iptaline karar verilmesini istemiştir.
Mahkeme, ilamında belirtildiği şekilde davanın reddine karar vermiştir.
Hükmün, davacılar Avukatı tarafından temyiz edilmesi üzerine, temyiz isteğinin süresinde olduğu anlaşıldıktan ve Tetkik Hakimi Neslihan Sever tarafından düzenlenen raporla dosyadaki kağıtlar okunduktan sonra işin gereği düşünüldü ve aşağıdaki karar tesbit edildi.
Karar: 506 sayılı Kanunun 80/6 maddesi 6183 sayılı Kanunun uygulanmasından doğacak uyuşmazlıkların çözümlenmesinde İş Mahkemelerini görevli ve yetkili kılmıştır.
Öte yandan 5521 sayılı İş Mahkemeleri Kanununun 7. maddesinde, İş Mahkemelerinde sözlü yargılama usulünün uygulanacağı hüküm altına alınmıştır.
Sözlü yargılama usulüne göre, Mahkemenin duruşma açarak tarafların iddia ve savunmalarını tesbit etmesi ve sonucuna göre karar vermesi gerektiği gözetilmeden mahkemenin duruşma açmadan dosya üzerinde karar vermesi usul ve yasaya aykırı olup, bozma nedenidir.
O halde, davacılar vekilinin bu yönleri amaçlayan temyiz itirazları kabul edilmeli ve hüküm bozulmalıdır.
Sonuç: Temyiz edilen hükmün yukarıda açıklanan nedenlerle ve sair itirazlar incelenmeksizin BOZULMASINA, temyiz harcının istek halinde ilgiliye iadesine, 11.04.2000 gününde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy