11. Ceza Dairesi 2005/11646 E., 2007/7873 K. DOLANDIRICILIK SORUŞTURMA EKSİĞİ
"İçtihat Metni"
Dolandırıcılık suçundan sanıklar Sami ve Bedia 'nun yapılan yargılamaları sonunda: beraatlerine dair ADANA 3. Ağır Ceza Mahkemesinden verilen 31.03.2005 gün ve 2005/3 Esas, 2005/53 Karar sayılı hükmün süresi içinde Yargıtay'ca incelenmesi katılan idare vekili tarafından istenilmiş olduğundan dava evrakı C.Başsavcılığının bozma isteyen 30.11.2005 tarihli tebliğnamesi ile daireye gönderilmekle incelenerek gereği görüşüldü;
Hastanın muayenesine ilişkin olarak düzenlenen Doktor Gözlem Kağıdında, muayene edilen şahsın 56 yaşında olduğunun belirtilmesi ve resimli sağlık karnesine göre sanık Bedia'nın 1968 doğumlu olması karşısında; bu durumun, muayene sırasında ve ilk bakışta anlaşılması mümkün olduğundan yapılan hileli hareketlerin basit bir yalandan öteye geçmediği ve aldatma yeteneği bulunmayan davranışlardan olup, sonucu itibariyle mahkeme kararında bir isabetsizlik görülmediğinden tebliğnamedeki düşünceye iştirak olunmamıştır.
Yapılan yargılamaya, toplanan kanıtlara göre sanıkların basit yalan niteliğindeki hareketlerinde aldatma yeteneği bulunmadığından yüklenen dolandırıcılık suçunun yasal unsurları oluşmadığı cihetle katılan vekilinin soruşturma eksiğine ilişen ve yerinde görülmeyen temyiz itirazlarının reddiyle, sonucu itibariyle doğru olan beraat hükmünün ONANMASINA, 13.11.2007 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy