MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi
SUÇ : Kredi kartının kötüye kullanılması
HÜKÜM : Mahkumiyet
2797 sayılı Yargıtay Kanununun 14. maddesinde yer alan “Ceza dairelerinin görevlerinin tayininde, davadaki tavsif esas alınır. Muhtelif suçlara ait davalarda en ağırını incelemeye yetkili daire görevlidir.” hükmü ile Ceza Daireleri Başkanlar Kurulu’nun yerleşik kararlarında da belirtildiği üzere görevli dairelerin tayininde iddianamedeki tavsif esas alınmalıdır.
Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığının 10.02.2010 gün ve 2010/218 sayılı iddianamesi ile, sanığın, eşinin kimliğini bilgisi dışında kulanarak kredi kartı sözleşmesi imzalamak suretiyle kart başvurusunda bulunduğunun iddia olunması karşısında, 5464 sayılı Yasanın 37/2. madde ve fıkrasında düzenlenen suç tavsif edilerek dava açılmıştır.
Bu itibarla, iddianamedeki anlatıma, temyizin kapsamına ve Yargıtay Kanunun 14. maddesine göre temyiz inceleme görevinin Yüksek Yargıtay 8. Ceza Dairesine ait olduğu anlaşıldığından Dairemizin GÖREVSİZLİĞİNE, dosyanın görevli daireye gönderilmesine 09.04.2015 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy