MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi
SUÇ: Resmi belgede sahtecilik
HÜKÜM: Mahkumiyet
Suça konu motor ve şase numarası değişikliği yapılan belge hakkında mahallinde karar verilmesi olanaklı görülmüş, 5237 sayılı TCK’nun 53. maddesinin uygulanmasında, Anayasa Mahkemesinin 08.10.2015 gün 2014/140 Esas, 2015/85 sayılı iptal kararının infaz aşamasında gözetilmesi mümkün görülmüştür.
Yapılan yargılamaya, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, mahkemenin soruşturma neticelerine uygun şekilde oluşan inanç ve takdirine, incelenen dosya içeriğine göre sanığın yerinde görülmeyen sair temyiz itirazlarının reddine, ancak:
Adli emanete kayıtlı olan 31.10.2011 tarihli expertiz raporu ile orijinal olduğu açıklanan ... sayılı 1 çift plaka ile sahteliği konusunda dosyada herhangi bir tespite rastlanmayan ... seri numaralı tescil belgesinin sahteliği belirlenmediği takdirde sahiplerine verilmesine karar verilmesi gerekirken dosyada delil olarak saklanılmasına hükmedilmesi,
Yasaya aykırı, sanığın temyiz itirazları bu nedenle yerinde görülmüş olduğundan hükmün bu sebepten dolayı 5320 sayılı Yasanın 8/1. maddesi gereğince uygulanması gereken 1412 sayılı CMUK'nun 321. maddesi uyarınca BOZULMASINA, ancak yeniden yargılama yapılmasını gerektirmeyen bu hususun 5320 sayılı Yasanın 8/1. maddesi gereğince uygulanması gereken 1412 sayılı CMUK'nun 322. maddesi uyarınca düzeltilmesi mümkün bulunduğundan, hükmün 8. fıkrasında yer alan cümleden “...dosyada delil olarak saklanmasına,” ibaresinin çıkartılarak yerine,” ..sahiplerine iadesine” ifadesinin eklenmesi suretiyle sair yönleri usul ve yasaya uygun bulunan hükmün DÜZELTİLEREK ONANMASINA, 03.03.2016 gününde oybirliği ile karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy