MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi
SUÇ: Özel belgede sahtecilik
HÜKÜM: Mahkumiyet
5237 sayılı TCK'nin 53. maddesinin uygulanmasında, Anayasa Mahkemesi’nin 08.10.2015 tarihli 2014/140 esas ve 2015/85 karar sayılı iptal kararının infaz aşamasında gözetilmesi mümkün görülmüştür.
Yapılan yargılamaya, gerekçeli kararda gösterilip tartışılan delillere uygun şekilde oluşan inanç ve takdirine göre, sanığın yerinde görülmeyen diğer temyiz itirazlarının reddine, ancak;
Sanık hakkında tekerrüre esas alınan Manavgat 1. Asliye Ceza Mahkemesinin 2004/405-939 sayılı ilamının uyarlamaya konu bir ilam olduğu ve bu hükme yönelik yasa yolunun temyiz olduğu anlaşıldığı halde, mahallinde yasa yolunun itiraz olarak kabulü ile yapılan itirazın reddi sonucu hükmün usulsüz olarak kesinleştirildiği ve tekerrüre esas alınamayacağının gözetilmemesi,
Yasaya aykırı, sanığın temyiz itirazları bu nedenle yerinde görüldüğünden, hükmün bu sebepten dolayı 5320 sayılı Kanun'un 8/1. maddesi gereğince uygulanması gereken 1412 sayılı CMUK'nin 321. maddesi uyarınca BOZULMASINA; ancak yeniden yargılama yapılmasını gerektirmeyen bu hususun aynı Kanun’un 322. maddesi uyarınca düzeltilmesi mümkün bulunduğundan, hüküm fıkrasından TCK'nin 58. maddesinin uygulanmasına ilişkin bölüm tümden çıkartılarak, yerine “Manavgat 2. Asliye Ceza Mahkemesinin 29.05.2008 tarihli, 2008/398 esas ve 2008/478 karar sayılı ilamının tekerrüre esas olduğu anlaşılmakla, TCK'nin 58/6-7. maddeleri uyarınca verilen cezanın mükerrirlere özgü infaz rejimine göre çektirilmesine ve cezanın infazından sonra denetimli serbestlik tedbirinin uygulanmasına” ibarelerinin yazılması suretiyle, hükmün DÜZELTİLEREK ONANMASINA, 22.10.2018 tarihinde oy birliğiyle karar verildi.