MAHKEMESİ:FİKRİ VE SINAÎ HAKLAR HUKUK MAHKEMESİ
Taraflar arasında görülen davada ... 1. Fikri ve Sınaî Haklar Hukuk Mahkemesi’nce verilen 08/05/2012 tarih ve 2011/296-2012/83 sayılı kararın Yargıtayca incelenmesi davacı vekili tarafından istenmiş ve temyiz dilekçesinin süresi içinde verildiği anlaşılmış olmakla, dava dosyası için Tetkik Hakimi ... tarafından düzenlenen rapor dinlendikten ve yine dosya içerisindeki dilekçe, layihalar, duruşma tutanakları ve tüm belgeler okunup, incelendikten sonra işin gereği görüşülüp, düşünüldü:
Davacı vekili, ... nezdinde davalı adına tescil edilen ... nolu “doldurma hunisi gövdesinde saklanabilen bidon” başlıklı faydalı modelin yenilik ve ayırt edicilik kriterlerine sahip olmadığını ileri sürerek, davalı adına tescilli dava konusu faydalı model belgesinin hükümsüzülüğüne karar verilmesini talep ve dava etmiştir.
Davalı vekili, davacının başvuruya karşı ... nezdinde itirazının bulunmadığını, müvekkiline ait faydalı modelin yeni ve ayırt edicilik oluşturulan kısmın doldurma hunisinin gövdesinde saklanabilen bidon olduğunu, davacının iş bu davayı ise faydalı model sahibine tanınan hakların kullanılmasını önlemek amacıyla açtığını, bu nedenlede kötü niyetli olduğunu savunarak davanın reddini istemiştir.
Mahkece, iddia, savunma ve tüm dosya kapsamı uyarınca hükümsüzlüğü istenen “doldurma hunisi gövdesinde saklanabilen bidon” başlıklı ... nolu faydalı modelin başvuru tarihi itibariyle yenilik kriterine sahip olmadığının ispatlanamadığı, dolayısıylada dava konusu faydalı modelin başvuru tarihi itibariyle yeni olduğunun kabul edilmesi gerektiği gererkçesiyle davanın reddine karar verilmiştir.
Kararı, davacı vekili temyiz etmiştir.
Dava dosyası içerisindeki bilgi ve belgelere, mahkeme kararının gerekçesinde dayanılan delillerin tartışılıp, değerlendirilmesinde usul ve yasaya aykırı bir yön bulunmamasına göre, davacı vekilinin tüm temyiz itirazları yerinde değildir.
SONUÇ: Yukarıda açıklanan nedenlerden dolayı, davacı vekilinin bütün temyiz itirazlarının reddiyle usul ve kanuna uygun bulunan hükmün ONANMASINA, aşağıda yazılı bakiye 03,15 TL temyiz ilam harcının temyiz eden davacıdan alınmasına, 10/06/2013 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy