MAHKEMESİ :SULH HUKUK MAHKEMESİ
Taraflar arasında görülen davada ... .... Sulh Hukuk Mahkemesi’nce verilen 07/06/2011 tarih ve 2010/745-2011/664 sayılı kararın Yargıtayca incelenmesi davalı vekili tarafından istenmiş ve temyiz dilekçesinin süresi içinde verildiği anlaşılmış olmakla, dava dosyası için Tetkik Hakimi ... tarafından düzenlenen rapor dinlendikten ve yine dosya içerisindeki dilekçe, layihalar, duruşma tutanakları ve tüm belgeler okunup, incelendikten sonra işin gereği görüşülüp, düşünüldü:
Davacı vekili, ....11.2009 tarihinde müvekkili şirkete konut sigorta poliçesi ile sigortalı bulunan ...e ait dairenin hemen arka tarafındaki İSKİ su tesisatının patlaması sonucu sigortalı daireyi su bastığını ve dairenin hasar gördüğünü, ekspertiz raporuna binaen sigortalıya ....11.2009 tarihinde 1.797 TL'nin ödendiğini ileri sürerek ödenen bedelin ....11.2009 tarihinden itibaren işleyecek yasal faizi ile tahsilini talep ve dava etmiştir.
Davalı vekili, dava konusu eylemin hizmet kusuru niteliğinde bulunması nedeniyle görevli mahkemenin idare mahkemeleri olduğunu, esasa ilişkin olarak da hasarın sigortalı nın kusurundan kaynaklandığını savunarak davanın reddini istemiştir.
Mahkemece, iddia, savunma ve benimsenen bilirkişi raporuna göre, davacının sigortalısı ...e ait dairenin İSKİ'ye ait şubeyolu borusunun patlaması sonucu hasarlandığı, dava konusu yerde 1.743 TL'lik hasar meydana geldiği ve hasar bedelinin davacı ... tarafından sigortalısına ....11.2009 tarihinde ödendiği gerekçesiyle 1.743 TL hasar bedelinin ödeme tarihi olan ....11.2009 tarihinden itibaren işleyecek yasal faizi ile birlikte davalıdan tahsili ile davacıya verilmesine karar verilmiştir.
Kararı davalı vekili temyiz etmiştir.
Dava dosyası içerisindeki bilgi ve belgelere, mahkeme kararının gerekçesinde dayanılan delillerin tartışılıp, değerlendirilmesinde usul ve yasaya aykırı bir yön bulunmamasına göre, davalı vekilinin tüm temyiz itirazları yerinde değildir.
SONUÇ: Yukarıda açıklanan nedenlerden dolayı, davalı vekilinin bütün temyiz itirazlarının reddiyle usul ve kanuna uygun bulunan hükmün ONANMASINA, aşağıda yazılı bakiye 93,... TL temyiz ilam harcının temyiz edenden alınmasına, 11/02/2013 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy