MAHKEMESİ:TİCARET MAHKEMESİ
Taraflar arasında görülen davada ... 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’nce verilen ....2010 gün ve 2008/685-2010/654 sayılı kararı onayan Daire’nin ....09.2012 gün ve 2011/6892-2012/12892 sayılı kararı aleyhinde davalı şirket tasfiye memuru... vekili tarafından karar düzeltilmesi isteğinde bulunulmuş ve karar düzeltme dilekçesinin süresi içinde verildiği anlaşılmış olmakla, dosya için düzenlenen rapor dinlenildikten ve yine dosya içerisindeki dilekçe, layihalar, duruşma tutanakları ve tüm belgeler okunup, incelendikten sonra gereği görüşülüp düşünüldü:
Davacı vekili, müvekkili ile davalı şirket arasında bayilik sözleşmesi imzalandığını, şirketin yükümlülüklerini yerine getirmemesi ve başka bir firmaya transfer olduğundan dolayı hakkında açılmış dava sonucu tazminat alacaklarının hüküm altına alındığını, şirketin verdiği ipoteklerin paraya çevrilmesi için icra takibi yapıldığını, takibin itirazla durduğunu, itirazın iptali davası devam ederken şirketin tasfiyesinin sonuçlandırılarak sicilden terkin edildiğini ileri sürerek davalı şirketin yeniden ihyasını talep ve dava etmiştir.
Davalı ... Memurluğu, ....2005 tarihinde tasfiyenin kapatılarak kaydının sicilden terkin edildiğini savunmuştur.
Davalı şirket tasfiye memuru vekili, şirketin tasfiyesinin ve sona erdirilmesinin usulüne uygun gerçekleştirildiğini, yapılan tüm işlemlerin süresinde tescil ve ilan edildiğini, dava ile ilgili olarak zamanaşımı ve hak düşürücü sürelerin geçtiğini savunarak davanın reddini istemiştir.
Mahkemece, davalı şirketin ....2006 tarihinde sicilden terkin edildiği, davacının davalı şirkete karşı 18.01.2006 tarihinde ipoteğin paraya çevrilmesi için icra takibi yaptığı, itiraz üzerine 02.04.2007 tarihinde itirazın iptali davası açıldığı, yine davacının davalı hakkında 20...2005 tarihinde açmış olduğu tazminat davası sonucu lehine hükmedilen miktar nedeniyle davalı hakkında takip yaptığı, bu şekilde davalı şirketin takipler ve davaları derdest iken terkin edildiği gerekçesiyle davalı şirketin ihyasına dair verilen karar davalı şirket tasfiye memuru ...vekili tarafından temyizi üzerine Dairemizin .../09/2012 tarihli kararı ile onanmıştır.
Davalı şirket tasfiye memuru ...vekili karar düzeltme isteminde bulunmuştur.
Dosyadaki yazılara, mahkeme kararında belirtilip Yargıtay ilamında benimsenen gerektirici sebeplere göre, davalı şirket tasfiye memuru ...vekilinin HUMK’nun 440. maddesinde sayılan hallerden hiçbirisini ihtiva etmeyen karar düzeltme isteğinin reddi gerekir.
SONUÇ: Yukarıda açıklanan nedenlerden dolayı, davalı şirket tasfiye memuru ...vekilinin karar düzeltme isteğinin HUMK’nun 442. maddesi gereğince REDDİNE, aşağıda yazılı bakiye 06,55 TL karar düzeltme harcının ve 3506 sayılı Yasa ile değiştirilen HUMK'nun 442/.... maddesi hükmü uyarınca takdiren 219,00 TL para cezasının karar düzeltilmesini isteyen davalı şirket tasfiye memuru Sefer Evcil'den alınarak hazineye gelir kaydedilmesine, ....02.2013 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy