MAHKEMESİ:FİKRİ VE SINAÎ HAKLAR HUKUK MAHKEMESİ
Taraflar arasında görülen davada ... 4. Fikri ve Sınaî Haklar Hukuk Mahkemesi’nce verilen 24.03.2010 gün ve 2008/278-2010/97 sayılı kararı onayan Daire’nin 09.10.2012 gün ve 2010/11177-2012/15548 sayılı kararı aleyhinde davacı vekili tarafından karar düzeltilmesi isteğinde bulunulmuş ve karar düzeltme dilekçesinin süresi içinde verildiği anlaşılmış olmakla, dosya için düzenlenen rapor dinlenildikten ve yine dosya içerisindeki dilekçe, layihalar, duruşma tutanakları ve tüm belgeler okunup, incelendikten sonra gereği görüşülüp düşünüldü:Davacı vekili, müvekkilinin ‘Şekil+ ... Cam’ ibareli markasının tescili için diğer davalı Kuruma başvurduğunu, davalı şirketler adına tescilli ‘Şekil+...’ ve ... CAM VE PLASTIK ...+Şekil’ ibareli markaların varlığı nedeniyle 556 sayılı KHK’nin 7/1-b maddesi uyarınca başvurunun kısmen reddine karar verildiğini, markaların benzemediğini, emtiaların da aynı olmadığını, şekil unsurunun ayırt ediciliği sağladığını, itirazların kabul görmediğini ileri sürerek, ... ... kararının iptali ile marka tescil talebinin kabulüne karar verilmesini talep ve dava etmiştir. Davalı ... vekili davanın reddini istemiştir.... Cam Plas. A.Ş vekili, davanın reddini savunmuştur.Diğer davalı, davaya yanıt vermemiştir.
Mahkemece davalı ... hakkındaki davanın esastan,diğer davalılar hakkındaki davanın husumetten reddine dair verilen kararın davacı vekilince temyizi üzerine karar Dairemizin 2010/11177 E,2012/15548 K sayılı ilamıyla onanmıştır.
Davacı vekili bu defa karar düzeltme isteminde bulunmuştur.Dosyadaki yazılara, mahkeme kararında belirtilip Yargıtay ilamında benimsenen gerektirici sebeplere göre, davacı vekilinin HUMK’nun 440. maddesinde sayılan hallerden hiçbirisini ihtiva etmeyen karar düzeltme isteğinin reddi gerekir.SONUÇ: Yukarıda açıklanan nedenlerden dolayı, davacı vekilinin karar düzeltme isteğinin HUMK’nun 442. maddesi gereğince REDDİNE, aşağıda yazılı bakiye 06,55 TL karar düzeltme harcının ve 3506 sayılı Yasa ile değiştirilen HUMK'nun 442/3. maddesi hükmü uyarınca takdiren 219,00 TL para cezasının karar düzeltilmesini isteyenden alınarak hazineye gelir kaydedilmesine, 02.05.2013 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
50,45 KDH
43,90 KDPH
06,55 KDBH
219,00 Ceza 09.05.2013-B/C
Full & Egal Universal Law Academy