MAHKEMESİ:TİCARET MAHKEMESİ
Taraflar arasında görülen davada ... 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’nce verilen 07/11/2012 tarih ve 2011/341-2012/683 sayılı kararın Yargıtayca incelenmesi davalı ... vekili tarafından istenmiş ve temyiz dilekçesinin süresi içinde verildiği anlaşılmış olmakla, dava dosyası için Tetkik Hakimi ... tarafından düzenlenen rapor dinlendikten ve yine dosya içerisindeki dilekçe, layihalar, duruşma tutanakları ve tüm belgeler okunup, incelendikten sonra işin gereği görüşülüp, düşünüldü:
Davacı vekili, müvekkilinin işçilik alacaklarının tahsili için ... Tekstil Giyim Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti'ne karşı ... 5. İş Mahkemesi'nin 2008/240 sayılı dosyasında dava açtığını, ancak şirketin tasfiye edildiğini ileri sürerek, şirketin ihyasına karar verilmesini talep ve dava etmiştir.
Davalı ... Memurluğu vekili, müvekkilinin herhangi bir sorumluluğu olmadığını beyan etmiştir.
Davalı ..., tasfiye memuru olduğunu davanın esasına ilişkin söyleyecek bir şeyi bulunmadığını ifade etmiştir.
Diğer davalılar davaya cevap vermemişlerdir.
Mahkemece, iddia, savunma ve dosya kapsamına göre, şirketin tasfiyesinin sona erdiği ve kaydın terkin edildiği, davacıya işçilik alacakları davasında şirketin ihyası için dava açmak üzere süre verildiği gerekçesiyle, davanın kabulü ile şirketin ihyasına karar verilmiştir.
Kararı, davalı ... vekili temyiz etmiştir.
Dava dosyası içerisindeki bilgi ve belgelere, mahkeme kararının gerekçesinde dayanılan delillerin tartışılıp, değerlendirilmesinde usul ve yasaya aykırı bir yön bulunmamasına göre, davalı ... vekilinin tüm temyiz itirazları yerinde değildir.
SONUÇ: Yukarıda açıklanan nedenlerden dolayı, davalı ... vekilinin bütün temyiz itirazlarının reddiyle usul ve kanuna uygun bulunan hükmün ONANMASINA, temyiz harcı peşin alındığından başkaca harç alınmasına mahal olmadığına, 04.06.2013 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
06.06.2013-M/U
Full & Egal Universal Law Academy