MAHKEMESİ :TİCARET MAHKEMESİ
Taraflar arasında görülen davada .... Asliye Ticaret Mahkemesi’nce verilen 27/11/2013 tarih ve 2013/25-2013/622 sayılı kararın Yargıtayca incelenmesi davacı vekili tarafından istenmiş ve temyiz dilekçesinin süresi içinde verildiği anlaşılmış olmakla, dava dosyası için Tetkik Hakimi ... tarafından düzenlenen rapor dinlendikten ve yine dosya içerisindeki dilekçe, layihalar, duruşma tutanakları ve tüm belgeler okunup, incelendikten sonra işin gereği görüşülüp, düşünüldü:
Davacı vekili, müvekkili şirketin davalıya ait emtiayı Ankara'dan Tahran'a taşıdığını, davalının taşıma bedelini ödemediğini, alacağın tahsili için yapılan icra takibinin davalının itirazı üzerine durduğunu, itirazın haksız olduğunu belirterek, itirazın iptaline, takibin devamına, %40 icra inkar tazminatına hükmolunmasını talep ve dava etmiştir.
Davalı vekili, taraflar arasında akdi hiçbir ilişki bulunmadığını, müvekkiline ait emtianın taşınması işinin dava dışı ...Taşımacılık ve Ticaret Ltd. Şti. tarafından yapıldığını, taşımaya ilişkin... Taşımacılık ve Ticaret Ltd. Şti tarafından düzenlenen faturanın bedelinin ödendiğini, davacının,... Taşımacılık ve Ticaret Ltd. Şti'ye araç temin etmiş olabileceğini savunarak, davanın husumet ve esas yönünden reddini istemiştir.
Mahkemece, iddia, savunma ve tüm dosya kapsamına göre, taşımanın davacı şirketin temin ettiği araçlarla yapıldığı, bu araçları dava dışı... Taşımacılık ve Ticaret Ltd. Şti'ye davacının temin ettiği, taşımayı yaptıran davalı şirket ile davacı şirket arasında bir taşıma sözleşmesi kurulmadığı, taşıma akdinin dava dışı ... Taşımacılık ve Ticaret Ltd. Şti ile davalı şirket arasında kurulduğu, davalıya husumet yöneltilemeyeceği gerekçesiyle, davanın reddine karar verilmiştir.
Kararı, davacı vekili temyiz etmiştir.
Dava dosyası içerisindeki bilgi ve belgelere, mahkeme kararının gerekçesinde dayanılan delillerin tartışılıp, değerlendirilmesinde usul ve yasaya aykırı bir yön bulunmamasına göre, davacı vekilinin tüm temyiz itirazları yerinde değildir.
SONUÇ: Yukarıda açıklanan nedenlerden dolayı, davacı vekilinin bütün temyiz itirazlarının reddiyle usul ve kanuna uygun bulunan hükmün ONANMASINA, temyiz harcı peşin alındığından başkaca harç alınmasına mahal olmadığına, 10/11/2014 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy