MAHKEMESİ :ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ
Taraflar arasında görülen davada ... 11. Asliye Hukuk Mahkemesi’nce verilen 01/11/2012 tarih ve 2009/340-2012/507 sayılı kararın Yargıtayca incelenmesi davacı vekili tarafından istenmiş ve temyiz dilekçesinin süresi içinde verildiği anlaşılmış olmakla, dava dosyası için Tetkik Hakimi ... tarafından düzenlenen rapor dinlendikten ve yine dosya içerisindeki dilekçe, layihalar, duruşma tutanakları ve tüm belgeler okunup, incelendikten sonra işin gereği görüşülüp, düşünüldü:
Davacı vekili, asıl davada, ... İşleme Merkezi Müdürlüğü'nde posta tekeli dışında kalan gönderilerin işlenmesi, taşınması ve dağıtımı işinin ihale yoluyla davalı şirkete verildiğini, davalı şirket çalışanı ...'ın, ödenmeyen işçilik alacaklarının müştereken ve müteselsilen tahsili için müvekkili idare ile birlikte davalı şirket aleyhine açtığı dava sonucu müvekkilinin icra dosyasına 10.684,75 TL ödediğini, ancak taraflar arasındaki sözleşmeye göre işçilik alacaklarından davalı şirketin sorumlu olduğunu ileri sürerek, 10.684,75 TL'nin 20.08.2007 tarihinden itibaren işleyecek yasal faiziyle birlikte tahsilini; birleşen davada ise, ... tarafından açılan dava sonucu icra dosyasına yapılan ödemeden bu işçiyi çalıştıran davalıların sorumlu olduğunu ileri sürerek, 10.684,75 TL'nin (davalı şirketlerin bilirkişi incelemesi sonucu belirlenecek sorumlulukları ile sınırlı kalmak üzere) 20.08.2007 tarihinden itibaren işleyecek yasal faiziyle birlikte davalılardan müştereken ve müteselsilen tahsilini talep ve dava etmiştir.
Davalılar, davaya cevap vermemiştir.
Mahkemece, davalıların kendi dönemlerine isabet eden miktarın belirlendiği, davacı müteselsil tahsil istemişse de her bir davalının kendi döneminden sorumlu olduğu gerekçesiyle, asıl davanın kısmen kabulüne, 3.502,43 TL'nin 20.08.2007 tarihinden itibaren yasal faiziyle birlikte davalıdan tahsiline; birleşen davanın kısmen kabulü ile 1.926,72 TL'nin ... Dağıtım Taşımacılık ve Sosyal Hiz. Ltd. Şti'den, 5.255,50 TL'nin davalı ...Turizm ve Sosyal Hizm. Ltd. Şti'den 20.08.2007 tarihinden itibaren işleyecek yasal faiziyle birlikte tahsiline karar verilmiştir.
Kararı, davacı vekili temyiz etmiştir. Dava dosyası içerisindeki bilgi ve belgelere, mahkeme kararının gerekçesinde dayanılan delillerin tartışılıp, değerlendirilmesinde usul ve yasaya aykırı bir yön bulunmamasına göre, davacı vekilinin tüm temyiz itirazları yerinde değildir.
SONUÇ: Yukarıda açıklanan nedenlerden dolayı, davacı vekilinin bütün temyiz itirazlarının reddiyle usul ve kanuna uygun bulunan hükmün ONANMASINA, temyiz harcı peşin alındığından başkaca harç alınmasına mahal olmadığına, 11/12/2014 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy