MAHKEMESİ:FİKRİ VE SINAÎ HAKLAR HUKUK MAHKEMESİ
Taraflar arasındaki davadan dolayı ... 4. Fikri ve Sınaî Haklar Hukuk Mahkemesi’nce verilen 04/03/2013 gün ve 2011/282-2013/59 sayılı hükmün Yargıtayca incelenmesi davacı vekili tarafından istenilmekle dosyadaki kağıtlar okundu gereği konuşulup düşünüldü:
Davalı ... (...) Co. Ltd.'e gerekçeli karar ilanen tebliğ edilmiş ve bir sureti de posta yoluyla doğrudan tebliğe çıkarılmış ise de, dava dilekçesinin davalıya tebliğine yönelik ... Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü'ne ... Büyükelçiliğince verilen cevaptaki "yerel mahkeme iade yazısında, alıcının, firma isminin Çince çevride farklı ("Hongta") olması gerekirken "Hongtai" yazılmış olması nedeniyle tebligatı almayı reddettiği, belgelerin doğru isimle tekrar gönderilmesi halinde tebligatı kabul edeceği kayıtlıdır" şeklindeki bildirim karşısında, davalının açık adresi belli olması nedeniyle ilanen tebligat yapılması doğru bulunmadığından, davalıya usulünce gerekçeli kararın tebilği ile buna ilişkin tebligat evraklarının dosyaya konulması ve yasal temyiz süresinin dolmasının beklenmesi, bundan sonra dosyanın temyiz incelemesi için gönderilmesi gerektiğinden anılan eksikliğin giderilmesini teminen dosyanın mahal mahkemesine geri çevrilmesine karar vermek gerekmiştir.
SONUÇ: Yukarıda açıklanan nedenle, dosyanın mahal mahkemesine GERİ ÇEVRİLMESİNE, 06.05.2014 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.