tulması gerektiği, %9 oranında yasal faiz ve asıl alacak miktarı olan 96.067,75 TL üzerinden yapılan hesaplama sonucunda kurumca ödemenin yapıldığı 27.08.2010 tarihine kadar 10.269,60 TL işlemiş yasal faiz 513.48 TL BSMV toplamı 10.783,08 TL alacağın bulunduğu, dava sırasında davalı tarafından 10.243,02 TL ödeme yapıldığı, bu tarih itibariyle davacının bakiye alacağının 11.26,34 TL olduğu gerekçesiyle davanın kısmen kabulüyle 1.126,34 TL'nin dava tarihinden itibaren işleyecek yasal faiziyle birlikte davalıdan alınarak davacıya verilmesine karar verilmiştir.
Kararı, davacı vekili temyiz etmiştir.
Mahkemece 24.03.2011 tarihli taraf dellilerinin toplanmasına yönelik ara karar gereğinin yerine getirilmesi öncesinde davalı tarafından dava konusu alacağa ilişkin olarak
.../...
-2-
25.03.2011 tarihinde 10.243,02 TL kısmi ödemede bulunulduğu, bu nedenle bu kısım yönünden davanın konusuz kaldığı hususu gözetilerek her iki taraf yararına karar tarihinde yürürlükte bulunan Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi uyarınca vekalet ücretine hükmedilmesi gerekirken yazılı şekilde karar verilmesi doğru olmamış ve kararın bu nedenle bozulması gerekmiş ise de, bu yanlışlığın düzeltilmesi yeniden yargılama yapılmasını gerektirmediğinden HUMK’nın 438/7. maddesi uyarınca hükmün düzeltilerek onanmasına karar vermek gerekmiştir.
SONUÇ: Yukarıda açıklanan nedenlerle davacı vekilinin temyiz itirazının kabulü ile kararın hüküm bölümünün 3. bendinin hükümden çıkartılarak yerine "Davacı kendisini vekille temsil ettirdiğinden konusuz kalan kesim yönünden karar tarihinde yürürlükte bulunan Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi'nin 6. maddesi gereğince hesaplanan 614,58 TL, kabul edilen kesim yönünden tarifenin 12. maddesi gereğince hesaplanan 440,00 TL vekalet ücretinin davalıdan alınarak davacıya verilmesine”, 4. bendinin hükümden çıkartılarak yerine “Davalı kendisini vekille temsil ettirdiğinden reddedilen kesim yönünden karar tarihinde yürürlükte bulunan Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi'nin 12. maddesi gereğince hesaplanan 149,76 TL vekalet ücretinin davacıdan alınıp davalıya verilmesine" bentlerinin yazılmasına, kararın düzeltilmiş bu şekli ile DÜZELTİLEREK ONANMASINA, 24.03.2014 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy