MAHKEMESİ :ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ
Taraflar arasında görülen davada ...Asliye Hukuk Mahkemesi’nce verilen 28/03/2012 gün ve 2010/333-2012/246 sayılı kararı onayan Daire’nin 12.09.2013 gün ve 2013/9086 - 2013/15489 sayılı kararı aleyhinde davalı .... vekili tarafından karar düzeltilmesi isteğinde bulunulmuş ve karar düzeltme dilekçesinin süresi içinde verildiği anlaşılmış olmakla, dosya için düzenlenen rapor dinlenildikten ve yine dosya içerisindeki dilekçe, layihalar, duruşma tutanakları ve tüm belgeler okunup, incelendikten sonra gereği görüşülüp düşünüldü:
Davacı vekili, davalı kurumlar tarafından .... Enerji Nakil Hattına ait 2006 yılında eksik ödenen Arazi Tahsis Bedeli ve % 18 KDV'si ile birlikte toplam 162.427,89 TL İdare alacağının 04.03.2006 tarihinden tahsil tarihe kadar işleyen aylık gecikme zammı ve gecikme zammı KDV'si ile birlikte davalılardan tahsilini talep ve dava etmiştir.
Davalılar vekilleri, davanın reddini savunmuşlardır.
Mahkemece davanın kısmen kabulüne karar verilmiş, davacı vekili ve davalı .... vekilince temyiz edilen karar, Dairemizin 12.09.2013 günlü kararında yazılı gerekçelerle onanmıştır.
Bu kez davalı .... vekili, karar düzeltme isteminde bulunmuştur.
Dosyadaki yazılara, mahkeme kararında belirtilip Yargıtay ilamında benimsenen gerektirici sebeplere göre, davalı .... vekilinin HUMK’nın 440. maddesinde sayılan hallerden hiçbirisini ihtiva etmeyen karar düzeltme isteğinin reddi gerekir.
SONUÇ: Yukarıda açıklanan nedenlerden dolayı, davalı .... vekilinin karar düzeltme isteğinin HUMK’nın 442. maddesi gereğince REDDİNE, aşağıda yazılı bakiye 01,95 TL karar düzeltme harcının ve 3506 sayılı Yasa ile değiştirilen HUMK'nın 442/3. maddesi hükmü uyarınca takdiren 228,00 TL para cezasının karar düzeltilmesini isteyen davalı ....'dan alınarak hazineye gelir kaydedilmesine, 06.06.2014 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy