MAHKEMESİ :TİCARET MAHKEMESİ
Taraflar arasında görülen davada Asliye Ticaret Mahkemesi’nce verilen 11/07/2012 gün ve 2011/246-2012/184 sayılı kararı bozan Daire’nin 21/10/2013 gün ve 2012/18371-2013/18301 sayılı kararı aleyhinde davalı banka vekili ile borcu üstlenen ... vekili tarafından karar düzeltilmesi isteğinde bulunulmuş ve karar düzeltme dilekçesinin süresi içinde verildiği anlaşılmış olmakla, dosya için düzenlenen rapor dinlenildikten ve yine dosya içerisindeki dilekçe, layihalar, duruşma tutanakları ve tüm belgeler okunup, incelendikten sonra gereği görüşülüp düşünüldü:
Davacı vekili, müvekkilinin 15.945 TL parasını .... Şubesi'ne vadeli olarak yatırdığını, ancak şube müdürü ve personelin ... hesabının daha karlı olduğu yolunda telkinleri sonucunda parasını buraya yatırdığını, ... tarafından bankaya el konulması nedeniyle müvekkilinin parasını alamadığını ve banka aleyhine açtığı davanın da zamansız açıldığı gerekçesiyle reddedildiğini ancak daha sonra Yargıtay’ın ...’a başvurmadan da dava açılabileceği yönünde karar verdiğini ileri sürerek, müvekkili parasının 04.12.1999 tarihinden itibaren avans faizi ile birlikte davalılardan tahsilini talep ve dava etmiş, yargılama aşamasında davalı banka dışındaki davalılar yönünden davayı takip etmediklerini bildirmiştir.
Davalılar vekilleri davanın reddini istemiştir.
Mahkemece, davanın kabulüne ilişkin verilen karar davalı ... ve banka ile borcu üstlenen ... vekilinin temyizi üzerine Dairemizce davalı ... yararına bozulmuştur.
Bu kez, davalı banka vekili ile borcu üstlenen ... vekili karar düzeltme isteminde bulunmuştur.
Yargıtay ilamında benimsenen gerektirici sebeplere göre, davalı banka vekili ile borcu üstlenen ... vekilinin HUMK’nın 440. maddesinde sayılan hallerden hiçbirini ihtiva etmeyen karar düzeltme isteğinin reddi gerekir.
SONUÇ: Yukarıda açıklanan nedenlerden dolayı, davalı banka vekili ile borcu üstlenen ... vekilinin karar düzeltme isteğinin HUMK’nın 442. maddesi gereğince REDDİNE, borcu üstlenen ... harç ve cezadan muaf olduğundan, harç ve ceza alınmasına yer olmadığına, ödediği karar düzeltme harcının isteği halinde karar düzeltme isteyen davalı bankaya iadesine, 17/06/2014 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy