MAHKEMESİ :TİCARET MAHKEMESİ
Taraflar arasındaki asıl dava factoring sözleşmesinden kaynaklanan alacağın tahsili, birleşen dava, eser sözleşmesi dolayısıyla verilen çeke dayalı alacağın tahsili istemine ilişkindir.
Her ne kadar asıl davada verilen önceki mahkeme kararları Dairemizce bozulmuşsada 09.02.2012 tarih ve 2012/1 numaralı Yargıtay Büyük Genel Kurul Kararı ile factoring sözleşmesinden kaynaklanan her türlü dava sonucunda verilen hüküm ve kararların temyiz incelemesi görevi Yüksek 19. Hukuk Dairesine verilmiştir.. Mahkemece verilen kararı da sadece asıl davada davacı vekili temyiz etmiştir.
SONUÇ: Yukarıdaki açıklanan nedenlerle, dosyanın görevli Yargıtay 19. Hukuk Dairesi Başkanlığı’na GÖNDERİLMESİNE, 06.06.2014 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy