MAHKEMESİ:TİCARET MAHKEMESİ
Taraflar arasındaki davadan dolayı .... Asliye Ticaret Mahkemesi’nce verilen 05/03/2014 gün ve 2012/118-2014/75 sayılı hükmün Yargıtayca incelenmesi birleşen dosyada davacı vekili esas ve birleşen dosyada davalı ... vekili tarafından duruşmalı olarak istenilmekle dosyadaki kağıtlar okundu gereği konuşulup düşünüldü:
Dosyanın incelenmesinde, esas ve birleşen davada davalı şirketler ... İnş. Yapı. Malz. Nak. Turizm San. Tic. Ltd. Şti. ve ...Mermer Madencilik İnş. Taah. Nak. Mob. San. ve Tic. Ltd. Şti. vekili Av. ...'a gerekçeli karar tebliği yapıldığı anlaşılmışsa da, adı geçen avukatın davalılar vekili olduğunu gösteren vekaletnameye dosya içinde rastlanılmamıştır.
Gerekçeli kararın usulüne uygun olarak tebliğinden bahsedilebilmesi için adı geçen avukatın varsa vekaletnamesini dosyaya sunması ve harçlandırması sağlanmalı, aksi halde ise dosya içinde davalı şirket vekilleri olarak görülen diğer avukatlara tebligat yapılmalıdır. Anılan eksiliğin giderilmesi ile temyiz incelemesi için dosyanın Dairemize gönderilmesi için dosyanın mahalline geri çevrilmesine karar vermek gerekmiştir.
SONUÇ: Yukarıda açıklanan nedenle, dosyanın mahal mahkemesine GERİ ÇEVRİLMESİNE, 01.12.2014 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.