MAHKEMESİ :ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ
Hasımsız olarak görülen davada ... 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’nce verilen 13/01/2015 tarih ve 2014/855-2015/14 sayılı kararın Yargıtayca incelenmesi davacı vekili tarafından istenmiş ve temyiz dilekçesinin süresi içinde verildiği anlaşılmış olmakla, dava dosyası için Tetkik Hakimi ... tarafından düzenlenen rapor dinlendikten ve yine dosya içerisindeki dilekçe, layihalar, duruşma tutanakları ve tüm belgeler okunup, incelendikten sonra işin gereği görüşülüp, düşünüldü:
Davacı, 07.10.2014 tarihinde meydana gelen toplumsal olaylar nedeniyle ... Ticaret isimli iş yerinin tamamen yandığını, bu nedenle işyerindeki belge ve evrakların yanarak zayi olduğunu ileri sürerek zayi belgesi verilmesini istemiştir.
Mahkemece, 6102 sayılı TTK'nın 82/7. maddesine göre tacirlerin zayi belgesi isteyebileceği, davacının manifaturacı olduğu, tacir olmadığı gerekçesiyle davanın reddine karar verilmiştir.
Kararı, davacı temyiz etmiştir.
Dava dosyası içerisindeki bilgi ve belgelere, mahkeme kararının gerekçesinde dayanılan delillerin tartışılıp, değerlendirilmesinde usul ve yasaya aykırı bir yön bulunmamasına göre,davacı vekilinin tüm temyiz itirazları yerinde değildir.
SONUÇ: Yukarıda açıklanan nedenlerden dolayı, davacı vekilinin bütün temyiz itirazlarının reddiyle usul ve kanuna uygun bulunan hükmün ONANMASINA, temyiz harcı peşin alındığından başkaca harç alınmasına mahal olmadığına, 27/04/2015 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy