MAHKEMESİ :TİCARET MAHKEMESİ
Taraflar arasındaki davadan dolayı ... 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’nce verilen 14/05/2015 gün ve 2014/885-2015/264 sayılı hükmün Yargıtayca incelenmesi davalılar ..., ... ve ... vekili tarafından istenilmekle dosyadaki kağıtlar okundu gereği konuşulup düşünüldü:
Mahkemece verilen karar davalılar ..., ... ve ... vekili tarafından temyiz edilmiş ise de, yapılan ilk incelemesinde kararı temyiz eden vekilin davalı ...’e ait vekaletnamesi ile gerekçeli kararın davacı vekili ile davalılar ..., ... ve ...’ya tebliğine dair tebliğ mazbatalarının dosyada bulunmadığı ve ayrıca mahkemece verilen 23/12/2015 tarihli ek kararın taraflara tebliğ edilmediği anlaşılmıştır.
Bu itibarla temyiz incelemesi yapılabilmesi için, kararı temyiz eden vekilin davalı ...’e ait vekaletnamesinin temininin sağlanması ya da davalı asilin vekilin temyizine icazet verip vermediğinin tespit edilmesi, gerekçeli kararın davacı vekili ile davalılar ..., ... ve ...’ya tebliğine dair tebliğ mazbatalarının aslı ya da onaylı suretinin dosya arasına alınması ve ayrıca ek kararın tebliği sağlanarak yasal temyiz süresinin beklenilmesinden sonra her halükarda davalılar ... ve ... vekilinin temyiz itirazlarının incelenmek üzere Dairemize gönderilmesi için dosyanın mahalline geri çevrilmesine karar vermek gerekmiştir.
SONUÇ: Yukarıda açıklanan nedenlerle, anılan eksikliğin ikmali için dosyanın mahal mahkemesine GERİ ÇEVRİLMESİNE, 20/06/2017 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy