MAHKEMESİ :TİCARET MAHKEMESİ
Hasımsız olarak görülen davada ... (Kapatılan) 23. Asliye Ticaret Mahkemesi’nce verilen 10/07/2014 tarih ve 2014/238-2014/213 sayılı kararın Yargıtayca incelenmesi davacı vekili tarafından istenmiş ve temyiz dilekçesinin süresi içinde verildiği anlaşılmış olmakla, dava dosyası için Tetkik Hakimi ... tarafından düzenlenen rapor dinlendikten ve yine dosya içerisindeki dilekçe, layihalar, duruşma tutanakları ve tüm belgeler okunup, incelendikten sonra işin gereği görüşülüp, düşünüldü:
Davacı, boş çeklerin hırsızlık suretiyle çalındığını ileri sürerek zayi belgesi verilmesini talep ve dava etmiştir.
Mahkemece, boş çek yapraklarının kambiyo vasfına haiz olmadığı, ekonomik değer ifade etmediği, TTK'nın 757 ve devamı maddeleri gereğince zayi nedeniyle iptal kapsamında değerlendirilemeyeceği gerekçesiyle davanın reddine karar verilmiştir.
Kararı, davacı vekili temyiz etmiştir.
Dava dosyası içerisindeki bilgi ve belgelere, mahkeme kararının gerekçesinde dayanılan delillerin tartışılıp, değerlendirilmesinde usul ve yasaya aykırı bir yön bulunmamasına göre, davacı vekilinin tüm temyiz itirazları yerinde değildir.
SONUÇ: Yukarıda açıklanan nedenlerden dolayı, davacı vekilinin bütün temyiz itirazlarının reddiyle usul ve kanuna uygun bulunan hükmün ONANMASINA, aşağıda yazılı bakiye 2,50 TL temyiz ilam harcının temyiz edenden alınmasına, 06/04/2015 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy