MAHKEMESİ : İSTANBUL 13. ASLİYE TİCARET MAHKEMESİ
TARİHİ : 19/06/2014
NUMARASI : 2014/14-2014/143
Taraflar arasında görülen davada İstanbul 13. Asliye Ticaret Mahkemesi’nce verilen 19/06/2014 gün ve 2014/14-2014/143 sayılı kararı onayan Daire’nin 04/02/2015 gün ve 2014/16380-2015/1214 sayılı kararı aleyhinde davalı banka vekili ile fer'i müdahil TMSF vekili tarafından karar düzeltilmesi isteğinde bulunulmuş ve karar düzeltme dilekçesinin süresi içinde verildiği anlaşılmış olmakla, dosya için düzenlenen rapor dinlenildikten ve yine dosya içerisindeki dilekçe, layihalar, duruşma tutanakları ve tüm belgeler okunup, incelendikten sonra gereği görüşülüp düşünüldü:
Davacı vekili, müvekkilinin davalı tarafından devir alınmış olan Y.Ticaret ve Kredi Bankası A.Ş. görevlilerince tüm mevduatının Y.Security Off-Shore Bank Ltd. hesaplarına yönlendirildiğini, açılan hesapların niteliği hakkında bilgi verilmediğini, 4.000 TL tutarındaki mevduatın vade sonu 21.03.2000 tarihinde 4.332 TL'ye ulaştığını, işlemiş avans faizi ile birlikte dava tarihi itibarıyla davacının alacağının 25.288,64 TL olduğunu ileri sürerek; 25.288,64 TL'nin dava tarihinden itibaren 4.332 TL üzerinden işletilecek avans faizi ile birlikte tahsilini talep ve dava etmiştir.
Davalı vekili ile fer'i müdahiller vekilleri, davanın reddini savunmuştur.
Mahkemece, davanın kısmen kabulüne dair verilen karar, davalı banka vekili ile fer'i müdahil TMSF vekilinin temyiz istemi üzerine Dairemizce onanmıştır.
Bu kez davalı banka vekili ile fer'i müdahil TMSF vekili karar düzeltme isteminde bulunmuştur.
Dosyadaki yazılara, mahkeme kararında belirtilip Yargıtay ilamında benimsenen gerektirici sebeplere göre, davalı banka vekili ile fer'i müdahil TMSF vekilinin HUMK’nın 440. maddesinde sayılan hallerden hiçbirisini ihtiva etmeyen karar düzeltme isteğinin reddi gerekir.
SONUÇ: Yukarıda açıklanan nedenlerden dolayı, davalı banka vekili ile fer'i müdahil TMSF vekilinin karar düzeltme isteğinin HUMK’nın 442. maddesi gereğince REDDİNE, fer'i müdahil TMSF harç ve cezadan muaf olduğundan harç ve ceza alınmasına yer olmadığına, ödediği karar düzeltme harcının isteği halinde karar düzeltme isteyen davalı bankaya iadesine, 13/11/2015 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy