MAHKEMESİ:TİCARET MAHKEMESİ
Taraflar arasında görülen davada ... 10. Asliye Ticaret Mahkemesi’nce verilen 25/02/2015 tarih ve 2014/746-2015/120 sayılı kararın Yargıtayca incelenmesi davalı vekili tarafından istenmiş ve temyiz dilekçesinin süresi içinde verildiği anlaşılmış olmakla, dava dosyası için Tetkik Hakimi ... tarafından düzenlenen rapor dinlendikten ve yine dosya içerisindeki dilekçe, layihalar, duruşma tutanakları ve tüm belgeler okunup, incelendikten sonra işin gereği görüşülüp, düşünüldü:
Davacı, dava dilekçesinde özetle, ortağı ve müdürü olduğu...Ltd. Şti'nin T.T.K.nun Geçici 7. maddesi kapsamında 23.01.2014 tarihinde ticaret sicilinden terkin edildiğini, ancak şirketin faaliyetine devam ettiğini ileri sürerek, şirketin ihyasına karar verilmesini talep ve dava etmiştir.
Davalı, davaya cevap vermemiştir.
Makemece tüm dosya kapsamına göre; davacının ortağı olduğu şirketin hangi nedenle terkinine karar verildiğinin anlaşılamadığı, ayrıca şirket yetkililerine usulüne uygun ihtarın tebliğ edilmediği, bu nedenle terkin işleminin yerinde olmadığı gerekçesiyle davanın kabulü ile ... Ticaret Sicil Müdürlüğünün 337-... sicil numarasında kayıtlı ...Ltd. Şti'nin terkin işleminin iptali ile ihyasına karar verilmiştir.
Kararı, davalı vekili temyiz etmiştir.
Dava dosyası içerisindeki bilgi ve belgelere, mahkeme kararının gerekçesinde dayanılan delillerin tartışılıp, değerlendirilmesinde usul ve yasaya aykırı bir yön bulunmamasına göre, davalı vekilinin tüm temyiz itirazları yerinde değildir.
SONUÇ: Yukarıda açıklanan nedenlerden dolayı, davalı vekilinin bütün temyiz itirazlarının reddiyle usul ve kanuna uygun bulunan hükmün ONANMASINA, temyiz harcı peşin alındığından başkaca harç alınmasına mahal olmadığına, 29/04/2015 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.