MAHKEMESİ :TİCARET MAHKEMESİ
..
Taraflar arasında görülen davada ... 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’nce verilen .../06/2016 tarih ve 2015/845-2016/489 sayılı kararın Yargıtayca incelenmesi davalı vekili tarafından istenmiş ve temyiz dilekçesinin süresi içinde verildiği anlaşılmış olmakla, dava dosyası için Tetkik Hakimi ... tarafından düzenlenen rapor dinlendikten ve yine dosya içerisindeki dilekçe, layihalar, duruşma tutanakları ve tüm belgeler okunup, incelendikten sonra işin gereği görüşülüp, düşünüldü:
Davacı vekili, müvekkilinin “... 9” isimli özel teknesini davalıya sattığını, teknenin zilyetliğinin de davalıya geçtiğini, devir işlemi sırasında ödenmemiş ....000,00 TL'lik satış bedelinin 2014 yılı sonuna kadar ödenmesi hususunda anlaşmaya varıldığını, davalının vade geçmesine rağmen borcunu ödemediğini, başlatılan icra takibine davalının hukuka aykırı olarak itiraz ettiğini ileri sürerek itirazın iptaline karar verilmesini talep ve dava etmiştir.
Davalı vekili, davalı ile davacı arasında “... 9” isimli teknenin satışı konusunda anlaşıldığını, müvekkilinin satış için anlaşılan parayı ödediğini, davacının anlaşma belgesini müvekkiline iade etmediğini, başlatılan takibin haksız ve kötü niyetli olduğunu savunarak davanın reddini istemiştir.
Mahkemece tüm dosya kapsamına göre; taraflar arasında düzenlenmiş olan .../04/2014 tarihli taahhütname isimli belgede ....000,00 TL ... 9 yatın borcunu 2014 yılı sonuna kadar ödeme yapılacağını kararlaştırıldığı, 05.05.2014 tarihinde ... Liman Başkanlığı’nda teknenin satış işleminin veresiye olarak yapıldığı, 2014 yılı sonuna kadar vade tarihi olarak belirlendiği, davalının satış bedelini ödediğini ispatlayamadığı, davacı tarafın yemin için hazır bulunduğu oturumda davalı tarafın yemin delilinden vazgeçtiği, bu nedenle ödeme iddiasını kanıtlayamadığı gerekçesiyle davanın kabulüne karar verilmiştir.
Kararı, davalı vekili temyiz etmiştir.
Dava dosyası içerisindeki bilgi ve belgelere, mahkeme kararının gerekçesinde dayanılan delillerin tartışılıp, değerlendirilmesinde usul ve yasaya aykırı bir yön bulunmamasına göre, davalı vekilinin tüm temyiz itirazları yerinde değildir.
SONUÇ: Yukarıda açıklanan nedenlerden dolayı, davalı vekilinin bütün temyiz itirazlarının reddiyle usul ve kanuna uygun bulunan hükmün ONANMASINA, aşağıda yazılı bakiye 1.381,75 TL temyiz ilam harcının temyiz edenden alınmasına, .../04/2018 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy