MAHKEMESİ:TİCARET MAHKEMESİ
TÜRK MİLLETİ ADINA
Taraflar arasında görülen davada ... . Asliye Ticaret Mahkemesi’nce verilen 04.05.2015 gün ve 2014/697-2015/279 sayılı kararı red-bozan Daire’nin 30.05.2016 gün ve 2015/11231-2016/5869 sayılı kararı aleyhinde fer'i müdahiller ... ve ... vekilleri tarafından karar düzeltilmesi isteğinde bulunulmuş ve karar düzeltme dilekçesinin süresi içinde verildiği anlaşılmış olmakla, dosya için düzenlenen rapor dinlenildikten ve yine dosya içerisindeki dilekçe, layihalar, duruşma tutanakları ve tüm belgeler okunup, incelendikten sonra gereği görüşülüp düşünüldü:
Dava, ... hesabına aktarılan paranın tahsili istemine ilişkin olup mahkemece davanın kabulüne dair verilen kararın davalı vekili ile fer'i müdahiller vekillerince temyizi üzerine Dairemizin 20.09.2016 tarihli ilamı ile görev yönünden bozulduğundan “Fer'i müdahil sıfatıyla karar düzeltme isteminde bulunan ... ve ... mülga HUMK'nın 57 ve yürürlükteki HMK'nın 66 ve devamı maddeleri uyarınca yanında katıldığı tarafla birlikte hareket etmek zorunda olup, mahkemece fer'i müdahiller aleyhine de bir hüküm kurulmadığından fer'i müdahillerin tek başına karar düzeltme hakkı bulunmadığıdan” fer'i müdahiller ... ve ... vekillerinin karar düzeltme dilekçesinin reddi gerekmiştir.
SONUÇ: Yukarıda açıklanan nedenlerle fer'i müdahiller ... ve ... vekillerinin karar düzeltme dilekçesinin REDDİNE, 01.10.2018 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy