MAHKEMESİ:TİCARET MAHKEMESİ
Hasımsız olarak görülen davada ... 2. Asliye Ticaret Mahkemesi’nce verilen 31/05/2016 tarih ve 2016/537-2016/600 sayılı kararın Yargıtayca incelenmesi davacı vekili tarafından istenmiş ve temyiz dilekçesinin süresi içinde verildiği anlaşılmış olmakla, dava dosyası için Tetkik Hakimi ... tarafından düzenlenen rapor dinlendikten ve yine dosya içerisindeki dilekçe, layihalar, duruşma tutanakları ve tüm belgeler okunup, incelendikten sonra işin gereği görüşülüp, düşünüldü:
Davacı vekili, müvekkili şirkete ait pay defterinin bulunduğu çantanın 07/03/2016 tarihinde kaybolduğunu ya da çalındığını, akıbetinin bilinmediğini ileri sürerek çalınan /kaybolan pay defteri yönünden zayi belgesi verilmesini istemiştir.
Mahkemece tüm dosya kapsamına göre, TTK 82/7 maddesi gereğince zayi belgesi verilebilmesi için tacirin ziyaı öğrendiği tarihten itibaren 15 gün içinde ticari işletmesinin bulunduğu yer mahkemesinden talepte bulunması gerektiği, somut olayda hırsızlık ya da kaybolma 07/03/2016 tarihinde meydana geldiği, dava tarihi itibari ile sürenin dolmuş olduğu, gerekçesi ile davanın reddine karar verilmiştir.
Kararı, davacı vekili temyiz etmiştir.
Dava dosyası içerisindeki bilgi ve belgelere, mahkeme kararının gerekçesinde dayanılan delillerin tartışılıp, değerlendirilmesinde usul ve yasaya aykırı bir yön bulunmamasına göre, davacı vekilinin tüm temyiz itirazları yerinde değildir.
SONUÇ: Yukarıda açıklanan nedenlerden dolayı, davacı vekilinin bütün temyiz itirazlarının reddiyle usul ve kanuna uygun bulunan hükmün ONANMASINA, aşağıda yazılı bakiye 6,70 TL temyiz ilam harcının temyiz eden davacıdan alınmasına, 17/04/2018 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.