Hasımsız olarak görülen davada verilen 18/12/2015 tarih ve 2015/491-2015/528 sayılı kararın Yargıtayca incelenmesi davacı tarafından istenmiş ve temyiz dilekçesinin süresi içinde verildiği anlaşılmış olmakla, dava dosyası için Tetkik Hakimi ... tarafından düzenlenen rapor dinlendikten ve yine dosya içerisindeki dilekçe, layihalar, duruşma tutanakları ve tüm belgeler okunup, incelendikten sonra işin gereği görüşülüp, düşünüldü:
Davacı, boş üç adet çek yaprağı ile kesilmiş yedi adet çek yaprağının bulunduğu on yapraklı çek koçanının kaybolduğunu ileri sürerek ödeme yasağı konularak çeklerin iptallerine karar verilmesini talep etmiştir.
Mahkemece, tüm dosya kapsamına göre, davacının çeklerin keşidecisi olduğunu belirttiği, fotokopilerini sunduğu bazı çek örneklerinde keşideci olduğunun görüldüğü, çekin iptalini lehdar ve hamilin isteyebileceği gerekçesiyle koşulları taşımayan çek iptali talebinin usulden reddine karar verilmiştir.
Kararı, davacı temyiz etmiştir.
Dava dosyası içerisindeki bilgi ve belgelere, mahkeme kararının gerekçesinde dayanılan delillerin tartışılıp, değerlendirilmesinde usul ve yasaya aykırı bir yön bulunmamasına göre, davacının tüm temyiz itirazları yerinde değildir.
SONUÇ: Yukarıda açıklanan nedenlerden dolayı, davacının bütün temyiz itirazlarının reddiyle usul ve kanuna uygun bulunan hükmün ONANMASINA, aşağıda yazılı bakiye 2,20 TL temyiz ilam harcının temyiz edenden alınmasına, 13/09/2017 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.