MAHKEMESİ : ... ... 1. FİKRÎ VE SINAÎ HAKLAR HUKUK MAHKEMESİ
Taraflar arasında görülen davada ... ... 1. Fikrî ve Sınaî Haklar Hukuk Mahkemesi’nce verilen 04/11/2014 gün ve 2013/45-2014/242 sayılı kararı onayan Daire’nin 26.10.2015 gün ve 2015/1881 - 2015/11056 sayılı kararı aleyhinde davacı vekili tarafından karar düzeltilmesi isteğinde bulunulmuş ve karar düzeltme dilekçesinin süresi içinde verildiği anlaşılmış olmakla, dosya için düzenlenen rapor dinlenildikten ve yine dosya içerisindeki dilekçe, layihalar, duruşma tutanakları ve tüm belgeler okunup, incelendikten sonra gereği görüşülüp düşünüldü:
Davacı, müvekkil şirketin 19.01.1990 tarihinde sicile tescil olunduğunu, adına ... nezdinde tescilli bulunan 2004/33020 sayılı hizmet markasına, davalı şirketin, gerek ticaret unvanı ile ve gerekse davacıya ait alan adına “tr” eklenmek suretiyle adına tescil ettirmiş bulunduğu internet sitesindeki “... Reklam” ibaresinin kullanılması suretiyle tecavüz ettiğini, her iki şirketin faaliyet alanının aynı olduğunu ileri sürerek, tecavüzün önlenmesi ve ref'ini, davalı adına kayıtlı internet alan adı üzerindeki davalı haklarının terkini ile bu alan adının davacı adına tescilini ve ticaret unvanındaki “... Reklam” ibaresinin sicilden terkinini, hükmün ilanını talep ve dava etmiştir.
Davalı vekili, davanın reddini istemiştir.
Mahkemece, davanın reddine dair verilen kararın davacı vekilince temyizi üzerine karar Dairemizce onanmıştır.
Davacı vekili bu kez karar düzeltme isteminde bulunmuştur.
Dosyadaki yazılara, mahkeme kararında belirtilip Yargıtay ilamında benimsenen gerektirici sebepler ile davacı vekili temyiz itirazlarının duruşmalı olarak incelenmesini talep etmişse de dava, HUMK 3156 sayılı Kanunla değişik 438. maddesi hükmü gereğince, miktar veya değer söz konusu olmaksızın duruşmalı olarak incelenmesi gereken dava ve işlerin dışında bulunduğu gibi anılan maddenin 3. fıkrası uyarınca da duruşma yapılmasına gerek görülmemiş olmasına göre, davacı vekilinin HUMK 440. maddesinde sayılan hallerden hiçbirisini ihtiva etmeyen karar düzeltme isteminin reddi gerekmiştir.
SONUÇ : Yukarıda açıklanan nedenlerden dolayı davacı vekilinin karar düzeltme isteminin HUMK 442. maddesi gereğince REDDİNE, aşağıda yazılı bakiye 4,60 TL karar düzeltme harcının ve 3506 sayılı Yasa ile değiştirilen HUMK 442/3. maddesi hükmü uyarınca takdiren 275,00 TL para cezasının karar düzeltilmesini isteyen davacıdan alınarak Hazine'ye gelir kaydedilmesine, 13/04/2017 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy