MAHKEMESİ:TİCARET MAHKEMESİ
Dava, davalının haksız ve kötüniyetle elinde bulundurduğu ileri sürülen çekin istirdadı istemine ilişkindir. Mahkemece yukarda tarih ve numarası verilen karar ile dava reddedilmiş, kararın davacı vekili tarafından temyiz edilmesi üzerine dosya Dairemize gönderilmiş olup mümeyyiz davacı vekilinin 23.03.2017 tarihli dilekçesi ile temyiz isteminden vazgeçtiğini bildirmiş olduğu anlaşılmakla dosya re’sen ele alındı, gereği görüşülüp düşünüldü.
Feragat, HMK’nın 307. maddesi uyarınca istemde bulunanın talep sonucundan vazgeçmesidir. Mümeyyiz davacı vekilinin yukarda sözü edilen dilekçesi, temyiz talebinden vazgeçme mahiyetinde olup HMK'nın 74. maddesi de gözetildiğinde sonuç doğurucu nitelikte bulunduğundan temyiz isteminin bu nedenle reddine karar vermek gerekmiştir.
SONUÇ: Yukarıda açıklanan nedenlerle, davacı vekilinin temyiz isteminin vazgeçme nedeniyle REDDİNE, ödediği peşin temyiz harcının isteği halinde temyiz edene iadesine, 11/05/2017 11/05/2017 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.