MAHKEMESİ :TİCARET MAHKEMESİ
Taraflar arasındaki davadan dolayı ... .... Asliye Ticaret Mahkemesi’nce verilen 27/07/2009 gün ve 2008/318-2009/399 sayılı hükmün Yargıtayca incelenmesi ilişkili ... vekili tarafından istenilmekle dosyadaki kağıtlar okundu gereği konuşulup düşünüldü:
Mahkemece verilen 27.01.2016 tarihli ek karar ilişkili kişi ... vekili tarafından temyiz edilmişse de, ...'e karşı husumet yöneltilerek açılan bir dava bulunmadığı gibi, mahkemece verilen ek kararda ilişkili kişi olarak karar başlığında gösterilmiş olup, aleyhine herhangi bir hüküm de tesis edilmemiştir. O halde, hükmü temyiz etmekte hukuki yararı bulunmadığından ilişkili kişi ... vekilinin mahkemece verilen 27.01.2016 tarihli ek karara yönelik temyiz isteminin reddine karar vermek gerekmiştir.
SONUÇ: Yukarıda açıklanan nedenlerle, ilişkili kişi ... vekilinin temyiz isteminin REDDİNE, .../.../2016 ödediği temyiz peşin harcın isteği halinde temyiz edene iadesine, tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy