MAHKEMESİ:ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ
Taraflar arasında görülen davada Gaziantep 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nce verilen 09.03.2018 gün ve 2015/413 - 2018/123 sayılı kararı bozan Daire'nin 16.01.2020 gün ve 2018/2736 -2020/18 sayılı kararı aleyhinde temlik alan davacı vekili ve davalı ... vekili tarafından karar düzeltilmesi isteğinde bulunulmuş olmakla, tüm belgeler okunup, incelendikten sonra gereği konuşulup düşünüldü:
Dosya üzerinde yapılan incelemede, temlik alan davacı ...Ş.'nin kendisini vekil ile temsil ettirdiği, vekilin vekaletnamesinin süreli olduğu ve sürenin 31.07.2018 tarihinde sona erdiği, gerekçeli kararın vekaletname süresi sona eren Av. ...’ya tebliğ edildiği ve karar düzeltme dilekçesinin anılan vekaletnamede ismi geçen Av. ... tarafından verildiği anlaşılmış olmakla, temlik alan davacı vekillerinin tebliğ ve karar düzeltme tarihini de kapsayacak şekilde vekaletnamesi bulunup bulunmadığı hususunun araştırılması, vekaletname var ise vekaletnamenin eklenmesinden sonra dosyanın Dairemize gönderilmesi için mahalline geri çevrilmesi gerekmiştir.
SONUÇ: Yukarıda açıklanan nedenlerle, dava dosyasının yerel mahkemeye GERİ ÇEVRİLMESİNE, 29.09.2020 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy