(6762 S. K. m. 1301) (818 S. K. m. 113)
Dava: Taraflar arasında görülen davada Kayseri Asliye 2. Hukuk Mahkemesi'nce verilen 02.12.2004 tarih ve 2003/1034-2004/932 sayılı kararın Yargıtay'ca incelenmesi davacı vekili tarafından istenmiş ve temyiz dilekçesinin süresi içinde verildiği anlaşılmış olmakla, dava dosyası için Tetkik Hakimi Gürkan Gençkaya tarafından düzenlenen rapor dinlendikten ve yine dosya içerisindeki dilekçe layihalar, duruşma tutanakları ve tüm belgeler okunup, incelendikten sonra işin gereği görüşülüp, düşünüldü:
Karar: Davacının TTK.nun 1301. maddesi hükmüne dayalı olarak davalılar aleyhine açtığı rücu davası sonucunda mahkemece dava konusu alacak davanın açılmasından önce davalı sigorta şirketi tarafından ödendiğinden tazminat isteminin reddine dair tesis edilen hüküm, davacı vekili tarafından temyiz edilmiştir.
Dava dosyası içerisindeki bilgi ve belgelere, mahkeme kararının gerekçesinde dayanılan delillerin tartışılıp, değerlendirilmesinde usul ve yasaya aykırı bir yön bulunmamasına ve davacının davanın açılmasından önce 17.10.2003 tarihli ibraname ile zarar miktarının tümünü davalı sigorta şirketinden almış olup, varsa faize ilişkin haklarını da BK.nun 113/2. maddesine göre saklı tutmuş olduğunu da ispat edememiş bulunmasına göre davacı vekilinin temyiz itirazlarının reddi gerekmiştir.
Sonuç: Yukarıda açıklanan nedenlerle davacı vekilinin temyiz itirazlarının reddi ile kararın ONANMASINA, aşağıda yazılı bakiye 1.00 YTL. temyiz ilam harcının temyiz edenden alınmasına, 01.05.2006 tarihinde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy