Mahkemesi :Sulh Ceza Mahkemesi
Suç: Taksirle yaralama
Hüküm : 5237 sayılı TCK'nın 89/1, 89/2-b, 52/2-4, 53/6. maddeleri gereğince mahkumiyet.
Taksirle yaralama suçundan, sanığın mahkumiyetine ilişkin hüküm, sanık tarafından temyiz edilmekle, dosya incelenerek gereği düşünüldü:
Olaydan yaklaşık yedi saat sonra yapılan ölçümde 64 promil alkollü olduğu tespit edilen ve böylece olay anında 100 promilin üzerinde alkollü olan sanığın, kullandığı araçla geceleyin geri geri giderken dikkatli davranmayarak arkada bulunan mağdura çarparak mağdurun kemik kırığı oluşacak şekilde yaralanmasına neden olduğu anlaşılmakla, sanık hakkında bilinçli taksir hükümlerinin uygulanması gerektiği halde, yazılı şekilde bilinçli taksir koşullarının oluşup oluşmadığı tartışılmadan eksik ceza tayini aleyhe temyiz olmadığından bozma nedeni yapılmamıştır.
Yapılan yargılamaya, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, mahkemenin kovuşturma sonuçlarına uygun olarak oluşan kanaat ve takdirine, incelenen dosya kapsamına göre, sanığın bir nedene dayanmayan ve yerinde görülmeyen temyiz itirazlarının reddiyle hükmün isteme uygun olarak ONANMASINA, 21.09.2012 tarihinde oybirliği ile karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy