Mahkemesi :Asliye Ceza Mahkemesi
Suç : Taksirle yaralama
Hüküm : 5237 sayılı TCK'nın 89/4, 22/3, 62/1, 53/6; 1412 sayılı CMUK'un
326/son maddeleri uyarınca mahkumiyet.
Taksirle yaralama suçundan sanığın mahkumiyetine ilişkin hüküm sanık tarafından temyiz edilmekle, dosya incelenerek gereği düşünüldü:
Bozmaya uyularak yapılan yargılamaya, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, mahkemenin kovuşturma sonuçlarına uygun olarak oluşan kanaat ve takdirine, incelenen dosya kapsamına göre, sanığın sair temyiz itirazlarının reddine, ancak;
Hükümde 5237 sayılı TCK'nın 53/6. maddesinin uygulanmasına ilişkin fıkrada sürücü belgesinin cezanın tümüyle infazından itibaren başlaması gerektiği gözetilmeden, hükmün kesinleşmesinden itibaren alınmasına karar verilmesi,
Kanuna aykırı olup, hükmün bu nedenle 5320 sayılı Kanunun 8. maddesi uyarınca halen uygulanmakta olan 1412 sayılı CMUK’un 321. maddesi gereğince BOZULMASINA, bu hususun yeniden yargılama yapılmaksızın aynı Kanunun 322. maddesi uyarınca düzeltilmesi mümkün bulunduğundan hükümden 5237 sayılı TCK'nin 53/6. maddesinin uygulanmasına ilişkin fıkranın çıkarılarak yerine "Sanığın sürücü belgesinin 5237 sayılı Yasanın 53/6. maddesi gereğince 1 yıl süre ile geri alınmasına" şeklindeki fıkranın eklenmesine ve hükümdeki usul ve kanuna uygun bulunan sair hususların aynen bırakılmasına karar verilmek suretiyle hükmün isteme uygun olarak DÜZELTİLEREK ONANMASINA, 21/09/2012 tarihinde oy birliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy