Mahkemesi :Asliye Ceza Mahkemesi
Suç : Taksirle öldürme
Hüküm : 5237 sayılı TCK'nın 85/1, 50/1-a, 52/2-4, 63. maddeleri gereğince mahkumiyet.
Taksirle öldürme suçundan sanığın mahkumiyetine ilişkin hüküm, sanık müdafii tarafından temyiz edilmekle, dosya incelenerek gereği düşünüldü:
23.12.2005 tarihli keşif tutanağının 1.sayfası görevli katip tarafından imzalanmamış ise de, tutanağın mahkeme hakimince imzalandığı ve sahteliği konusunda bir iddianın bulunmaması karşısında bu husus bozma nedeni yapılmamıştır.
Bozmaya uyularak yapılan yargılamaya, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, mahkemenin kovuşturma sonuçlarına uygun olarak oluşan kanaat ve takdirine, incelenen dosya kapsamına göre, sanık müdafinin sanığın kusursuz olduğuna, lehe hükümlerin uygulanması ve hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması gerektiğine ilişkin yerinde görülmeyen temyiz itirazlarının reddiyle, hükmün isteme uygun olarak ONANMASINA, 03.12.2012 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy