Mahkemesi :Ağır Ceza Mahkemesi
Suç : Taksirle Öldürme
Hüküm : 1- Katılan sanık ... hakkında; TCK'nın 85/2, 62, 53/6, 51/1-3 maddeleri gereğince mahkumiyet.
2- Sanık ... hakkında; TCK'nın 85/1, 62, 53/6, 51/1-3 maddeleri gereğince mahkumiyet.
Taksirle öldürme suçundan sanık ve katılan sanığın mahkumiyetine ilişkin hükümler, katılan sanık ve sanık müdafileri tarafından temyiz edilmekle, dosya incelenerek gereği düşünüldü:
Asli kusurlu olarak kazaya sebebiyet veren katılan sanık ... hakkında temel ceza tayin edilirken, asgari hadden daha fazla uzaklaşılması gerektiğinin gözetilmemesi, aleyhe temyiz olmadığından bozma nedeni yapılmamıştır.
Yapılan yargılamaya, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, mahkemenin kovuşturma sonuçlarına uygun olarak oluşan kanaat ve takdirine, incelenen dosya kapsamına göre, sanık ... müdafinin sanığın kusursuz olduğuna, eksik incelemeye, katılan sanık ... müdafinin eksik incelemeye, ceza miktarına ilişkin temyiz itirazlarının reddiyle, hükmün isteme uygun olarak ONANMASINA, 21/04/2014 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy