Mahkemesi:Sulh Ceza Mahkemesi
Suç:Taksirle Yaralama
Hüküm:TCK'nın 89/1, 3-a, 62, 53/6, 51/1-3 maddeleri gereğince mahkumiyet.
Taksirle yaralama suçundan sanığın mahkumiyetine ilişkin hüküm, sanık müdafii ve katılan vekili tarafından temyiz edilmekle, dosya incelenerek gereği düşünüldü:
Suç mağdurunun maruz kaldığı yaralanma sonucu ifade veremeyecek duruma düşmesi nedeniyle mağdurun eşi ...'nın 13.07.2011 tarihli celsede davaya katılmasına karar verilip Serik 1.Sulh Hukuk Mahkemesinin 2012/276-2013/134 nolu kararı ile eşi ...'nın vasi olarak atandığı, vasinin sanık hakkında şikayetçi olduğu ve karar celsesine katılmaması nedeniyle gıyabında verilen hükmün 08/04/2013 günü tebliğ edildiği ve katılan vekilince kararın CMUK'un 310. maddesinde öngörülen 1 haftalık yasal süre içinde 15/04/2013 günü temyiz edildiğinin anlaşılması karşısında tebliğnamedeki red öngören düşünceye iştirak edilmemiştir.
Yapılan yargılamaya, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, mahkemenin kovuşturma sonuçlarına uygun olarak oluşan kanaat ve takdirine, incelenen dosya kapsamına göre, katılan vekilinin sanığa az ceza verildiğine, erteleme hükümlerinin uygulanmaması gerektiğine, sanık müdafinin ise eksik incelemeye, kusur durumuna ve sanık hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması gerektiğine ilişkin temyiz itirazlarının reddiyle hükmün isteme uygun olarak ONANMASINA, 05.05.2014 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.