Mahkemesi :Asliye Ceza Mahkemesi
Suç : Taksirle Yaralama
Hüküm : TCK'nın 89/4, 62, 50/4, 52/4, 53/6 maddeleri gereğince mahkumiyet.
Taksirle yaralama suçundan sanığın mahkumiyetine ilişkin hüküm, sanık müdafii tarafından temyiz edilmekle, dosya incelenerek gereği düşünüldü:
Tam kusurlu olarak kazaya sebebiyet veren sanık hakkında temel ceza tayin edilirken, asgari hadden uzaklaşılması gerektiğinin gözetilmemesi, aleyhe temyiz olmadığından bozma nedeni yapılmamış, hükmün gerekçe kısmında CMK 231 maddesinin uygulanmamasına karar verilirken "...bir daha suç işlemeyeceğine dair mahkememize kanaat geldiğinden CMK nın 231. maddesi uyarınca hakkında verilen hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmemiş " şeklinde yazılarak çelişki oluşturulmuş ise de, cümlenin devamında ve hüküm fıkrasında CMK 231. maddenin uygulanmayacağının bildirilmesi karşısında mahallinde giderilebilir yazım hatası olarak kabul edilmiştir.
Yapılan yargılamaya, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, mahkemenin kovuşturma sonuçlarına uygun olarak oluşan kanaat ve takdirine, incelenen dosya kapsamına göre, sanık müdafinin eksik inceleme ile karar verildiğine ilişkin temyiz itirazlarının reddiyle hükmün isteme uygun olarak ONANMASINA, 05.05.2014 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy