(5237 S. K. m. 89) (5320 S. K. m. 8)
Dava ve Karar: Taksirle yaralama suçundan sanığın mahkumiyetine ilişkin hüküm, sanık tarafından temyiz edilmekle, dosya incelenerek gereği düşünüldü:
Yapılan yargılamaya, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, mahkemenin kovuşturma sonuçlarına uygun olarak oluşan kanaat ve takdirine, incelenen dosya kapsamına göre, sanığın kusura, lehe hükümlerin uygulanmamasına ilişkin temyiz itirazlarının reddine, ancak;
Olayda katılanın sadece kemik kırığı olacak şekilde yaralandığının belirtilmesine rağmen sanık hakkında artırım maddeleri gösterilirken TCK'nın 89/2-e maddesinin yazılması suretiyle CMK'nın 232/6. maddesine aykırı davranılması,
İsabetsiz olup, sanığın temyiz itirazları bu itibarla yerinde görüldüğünden, hükmün bu sebepten dolayı 5320 sayılı Kanunun 8. maddesi uyarınca halen uygulanmakta olan 1412 sayılı CMUK'un 321. maddesi gereğince BOZULMASINA, ancak, yeniden yargılama gerektirmeyen bu hususun aynı Kanunun 322. maddesine göre düzeltilmesi mümkün bulunduğundan, hükmün 2. paragrafında yer alan TCK'nın 89/2.b-e maddesi ibaresi çıkartılarak yerine TCK'nın 89/2-b maddesi ibaresinin eklenmesi suretiyle sair yönleri usul ve kanuna uygun bulunan hükmün düzeltilerek ONANMASINA, 30.04.2014 tarihinde oybirliği ile, karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy