Mahkemesi :Asliye Ceza Mahkemesi
Suç :Taksirle öldürme
Hüküm :TCK'nın 85/1, 62/1, 50/4, 50/1-a, 52/2-4 maddeleri gereğince mahkumiyet.
Taksirle öldürme suçundan sanığın mahkumiyetine ilişkin hüküm, sanık tarafından temyiz edilmekle, dosya incelenerek gereği düşünüldü:
Suçtan zarar gören ... 23/01/2009 tarihli kolluk ifadesinde şikayetçi olmadığını beyan etmiş ise de, soruşturma aşamasındaki vazgeçmenin davaya katılmaya engel oluşturmayacağı, bu nedenle kovuşturma aşamasında şikayetçi olup davaya katılan ve kendini vekille temsil ettiren ... lehine vekalet ücretine hükmedilmesinde isabetsizlik bulunmadığından tebliğnamedeki görüşe iştirak edilmemiştir.
Yapılan yargılamaya, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, mahkemenin kovuşturma sonuçlarına uygun olarak oluşan kanaat ve takdirine, incelenen dosya kapsamına göre, sanığın kusura ve ceza miktarına ilişkin temyiz itirazlarının reddiyle, hükmün isteme aykırı olarak ONANMASINA, 07.07.2014 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy