Mahkemesi :Asliye Ceza Mahkemesi
Suç : Taksirle Öldürme
Hüküm : Beraat
Taksirle öldürme suçundan sanığın beraatine ilişkin hüküm, katılanlar vekili tarafından temyiz edilmekle, dosya incelenerek gereği düşünüldü:
Sanığın suç tarihinde meskun mahalde, gece vakti, yağışlı havada yolun sağında yürüyen ve önündeki su birikintisi nedeniyle yola doğru hamle yapan ölene, aracının sağ ön cam kısmı ile çarpması ve ölenin kaldırıma düşmesi şeklinde gerçekleşen olayda, olay mahallinde çarpma noktasına ilişkin tespit yapılamadığı, sanık ile tanık ...'ün beyanlarından başka delil olmayan olayda, mahallinde keşif yapılmasının dosyaya bir yenlik katmayacağı anlaşılmakla, tebliğnamedeki bozma öneren görüşe iştirak edilmemiştir.
Yapılan yargılama sonunda, suç açısından failin taksirinin bulunmadığı gerekçeleri gösterilerek mahkemece kabul ve takdir kılınmış olduğundan, katılanlar vekilinin sanığın kusurlu olduğuna, eksik inceleme ile karar verildiğine ilişkin yerinde görülmeyen temyiz itirazlarının reddiyle, beraata ilişkin hükmün isteme aykırı olarak ONANMASINA, 10.02.2014 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy