Mahkemesi :Asliye Ceza Mahkemesi
Suç :Taksirle yaralama
Hüküm :TCK'nın 89/4, 22/3, 62, 50/1-a, 52/2. maddeleri gereğince mahkumiyet.
Taksirle yaralama suçundan sanığın mahkûmiyetine ilişkin hüküm, sanık tarafından temyiz edilmekle, dosya incelenerek gereği düşünüldü:
Ticari minibüs sürücüsü sanığın saat 08.30 sıralarında seyir yönüne kırmızı ışık yandığını bilmesine rağmen, kendi beyanına göre boş olan yoldan geçebileceği düşüncesi ile süratini arttırıp, kavşağa girmesi nedeniyle seyir yönüne yeşil ışık yanarken sağından kavşağa giriş yapan ... idaresindeki kamyonetle çarpışmaları sonucu şikayetçi olmayan kamyonet sürücüsü ... ile yolculardan ......, ... ve ...’ın basit tıbbi müdahale ile giderilebilir derecede, ...’ın vücudunda hayat fonksiyonlarını 3. derecede etkileyen kemik kırığı oluşacak derecede, şikayetçi olan katılan ...’in ise basit tıbbi müdahale ile giderilebilir derecede yaralanmalarına neden olduğu olayda, sanığın tam kusurlu olduğunun tespit ve kabul edilmesi karşısında; iki sınır arasında temel ceza belirlenirken adalet, hakkaniyet ve nasafet kurallarına uygun makul ve azami hadde yakın bir cezaya hükmedilmesi gerektiği gözetilmeden, asgari hadden ceza tayini aleyhe temyiz bulunmadığından bozma nedeni yapılmamıştır.
Yapılan yargılamaya, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, mahkemenin kovuşturma sonuçlarına uygun olarak oluşan kanaat ve takdirine, incelenen dosya kapsamına göre, sanığın hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verilmesi gerektiğine ilişkin temyiz itirazlarının reddiyle, hükmün isteme uygun olarak ONANMASINA, 04/02/2014 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy