Mahkemesi :Asliye Ceza Mahkemesi
Suç : Taksirle öldürme
Hüküm : TCK'nın 85/1, 62/1, 50/4-1.a, 52/2-4, 53/6 maddeleri uyarınca mahkumiyet
Taksirle öldürme suçundan sanığın mahkumiyetine ilişkin hüküm, sanık müdafii ve katılanlar vekili tarafından temyiz edilmekle, dosya incelenerek gereği düşünüldü:
03.01.2012 tarihli ölü muayene ve otopsi tutanağının ikinci sayfasında zabıt katibi imzası eksik ise de, tutanağın Cumhuriyet savcısı ve diğer hazır bulunanlar tarafından imzalandığının anlaşılması karşısında, eksikliğin mahallinde tamamlanması mümkün görülmüş, CMK'nın 231. maddesindeki “hükmün açıklanmasının geri bırakılması”na ilişkin düzenlemenin uygulanması konusunda olumlu ya da olumsuz bir karar verilmemesi, dosya içeriğine göre, katılanların zararı giderilmediğinden, bozma nedeni yapılmamıştır.
Yapılan yargılamaya, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, mahkemenin kovuşturma sonuçlarına uygun olarak oluşan kanaat ve takdirine, incelenen dosya kapsamına göre, sanık müdafinin, kusura, ertelemeye ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmesi gerektiğine, katılanlar vekilinin, kusura, ceza miktarına, paraya çevirmeye ilişkin temyiz itirazlarının reddiyle, eleştirilen husus dışında sair yönleri usul ve kanuna uygun olan hükmün isteme uygun olarak ONANMASINA, 23.03.2015 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy