Mahkemesi :Sulh Ceza Mahkemesi
Suç : Trafik güvenliğini tehlikeye sokma
Hüküm : TCK'nın 179/3-2, 62/1, 50/1-a, 52/2-4. maddeleri gereğince mahkumiyet
Trafik güvenliğini tehlikeye sokma suçundan sanığın mahkumiyetine ilişkin hüküm, mahalli Cumhuriyet savcısı tarafından temyiz edilmekle, dosya incelenerek gereği düşünüldü:
Sanığın hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildikten sonra denetim süresi içerisinde kasıtlı suç işlediği sabit olup hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına konu ilamlar ile ilgili gereğinin takdir ve ifası için mahkemesine zamanaşımı süresi içerisinde ihbarda bulunulması gerektiği gözetilerek;
Sanığın sabıkalı olmasına rağmen hürriyeti bağlayıcı cezasının sabıkasız olduğu gerekçesiyle adli para cezasına çevrilmesi, çevirme gerekçesi olarak başka gerekçelerin de gösterilmiş olması nedeniyle bozma nedeni yapılmamıştır.
Yapılan yargılamaya, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, mahkemenin kovuşturma sonuçlarına uygun olarak oluşan kanaat ve takdirine, incelenen dosya kapsamına göre, mahalli Cumhuriyet savcısının, alt sınırdan uzaklaşma gerekçesinin gösterilmediğine, TCK'nın 62. maddesinin uygulanmasına karşın aynı Kanunun 50. maddesinin uygulanmaması ile çeliştiğine ilişkin temyiz itirazının reddiyle, hükmün isteme uygun olarak ONANMASINA, 25/12/2014 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy