Mahkemesi :Sulh Ceza Mahkemesi
Suç : Trafik güvenliğini tehikeye sokma
Hüküm : TCK'nın 179/3-2, 62, 50/3, 52/4. maddeleri gereğince mahkumiyet
Trafik güvenliğini tehlikeye sokma suçundan sanığın mahkumiyetine ilişkin hüküm, mahalli Cumhuriyet Savcısı tarafından temyiz edilmekle dosya incelenerek gereği düşünüldü:
Mahkemece sanık hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına yer olmadığına karar verilirken yeniden suç işlemeyeceğine dair kanaat oluşmadığı şeklindeki gerekçesinin dosya kapsamına uygun olduğu ve mahkemenin takdirinde bir isabetsizlik bulunmadığından bu nedenle bozma öneren görüşe iştirak edilmemiştir.
Yapılan yargılamaya, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, mahkemenin kovuşturma sonuçlarına uygun olarak oluşan kanaat ve takdirine, incelenen dosya kapsamına göre, mahalli Cumhuriyet Savcısının, sanığın adli sicil kaydındaki sabıkasının silinme koşullarının oluştuğuna, sanığa hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasının uygulanmasını talep edip etmediğinin sorularak sonucuna göre karar verilmesi gerektiğine ilişkin temyiz itirazlarının reddiyle, hükmün isteme aykırı olarak ONANMASINA, 25/12/2014 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy