Mahkemesi : Asliye Ceza Mahkemesi
Suç :Taksirle yaralama
Hüküm :TCK'nın 89/1, 89/2-b, 62, 52/2-4. maddeleri gereğince mahkumiyet.
Taksirle yaralama suçundan sanığın mahkûmiyetine ilişkin hüküm, sanık müdafii tarafından temyiz edilmekle, dosya incelenerek gereği düşünüldü:
İlk iki ay hastane masraflarının sanık tarafından karşılandığını bildiren katılanın, aynı tarihli ifadesinde daha sonra devlet hastanesine gittiğini, burada kendisinden para alındığını bildirmesi, sanık yada müdafii tarafından tüm zararlarının karşılandığının iddia edilmemesi ve sanığın, katılanın zararlarını karşılamaya yönelik iradesinin dosyaya yansımaması, sanık müdafiinin de temyiz dilekçesinde zararları ödediklerine dair herhangi bir bildirimde bulunmaması nedeniyle tebliğamedeki bozma isteyen görüşe iştirak edilmemiştir.
Yapılan yargılamaya, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, mahkemenin kovuşturma sonuçlarına uygun olarak oluşan kanaat ve takdirine, incelenen dosya kapsamına göre, sanık müdafiinin kusura ve sanık hakkında lehe hükümlerin uygulanması gerektiğine ilişkin sair temyiz itirazlarının reddine, ancak;
Sanık hakkında temel ceza tayin edildiği sırada, uygulama maddesinin maddi hata sonucu TCK’nın 89/1. maddesi yerine aynı Kanunun 86/2. maddesi olarak gösterilmesi sureti ile CMK’nın 232/6. maddesine aykırı davranılması,
Kanuna aykırı olup, hükmün bu nedenle 5320 sayılı Kanunun 8. maddesi gereğince halen uygulanmakta olan 1412 sayılı CMUK'un 321. maddesi uyarınca BOZULMASINA; ancak, yeniden yargılamayı gerektirmeyen bu hususta, aynı Kanunun 322. maddesi gereğince karar verilmesi mümkün bulunduğundan, aynı maddenin verdiği yetkiye istinaden; hüküm fıkrasının (1.) bendindeki “86/2” ibaresi yerine “89/1” ibaresinin yazılması suretiyle, sair yönleri usul ve kanuna uygun bulunan hükmün DÜZELTİLEREK ONANMASINA, 26/05/2015 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy