Mahkemesi :Ağır Ceza Mahkemesi
Dava : Koruma tedbirleri nedeniyle tazminat
Hüküm : Tüm davacılar yönünden 59,10 TL maddi ve 200 TL manevi tazminatın gözaltı tarihinden itibaren işleyecek yasal faiziyle birlikte davalıdan alınarak ayrı ayrı davacılara verilmesi
Davacıların tazminat taleplerinin kısmen kabulüne ilişkin hükümler, davalı vekili tarafından temyiz edilmekle dosya incelenerek gereği düşünüldü:
6100 sayılı HMK'nın geçici 3. maddesi uyarınca halen uygulanmakta olan ve 21.07.2004 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 5219 sayılı Kanunun 2. maddesi ile değişik HUMK’nın 427 ve Ek 4. maddelerindeki temyiz sınırı ve her bir davacı lehine hükmolunan tazminat miktarı karşısında hükümlerin kesin olması nedeniyle, davalı ... vekilinin temyiz itirazlarının 1086 sayılı HUMK'nın 432. maddesi gereğince, isteme uygun olarak REDDİNE, 09.12.2014 tarihinde oybirliği ile karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy