Mahkemesi :Asliye Ceza Mahkemesi
Suç: Taksirle öldürme
Hüküm: TCK'nın 85/1, 62/1, 50/1-a, 52/2-4, 63. maddeleri gereğince mahkumiyet
Taksirle öldürme suçundan sanığın mahkumiyetine ilişkin hüküm, sanık müdafii tarafından temyiz edilmekle, dosya incelenerek gereği düşünüldü:
Olay tarihinde sanığın, yönetimindeki otomobili ile gündüz vakti, meskun mahal içinde, iki yönlü yolda seyir halindeyken düz çizgi ile belirtilmiş sollama yasağı olan kaza mahalline geldiğinde, kendisiyle aynı istikamette seyir halinde bulunan aracı solladığı sırada karşı yönden gelmekte olan ölenin sürücüsü olduğu motosiklete çarpması şeklinde gerçekleşen olayda; sanığın eyleminde bilinçli taksirin koşullarının oluştuğu gözetilmeksizin tayin olunan cezasının TCK'nın 22/3. maddesi uyarınca arttırılmaması, aleyhe temyiz olmadığından bozma nedeni yapılmamıştır.
Yapılan yargılamaya, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, mahkemenin kovuşturma sonuçlarına uygun olarak oluşan kanaat ve takdirine, incelenen dosya kapsamına göre, sanık müdafinin, kusur durumuna ilişkin Adli Tıp İhtisas Kurumu'ndan rapor aldırılmadan hüküm kurulduğuna, motorsiklet sürücüsünün kask takmadığına ilişkin temyiz itirazlarının reddiyle, hükmün isteme uygun olarak ONANMASINA, 23/11/2016 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.