Mahkemesi :Asliye Ceza Mahkemesi
Suç : Taksirle yaralama
Hüküm : TCK'nın 89/1, 62, 52/2-4, 53/6. maddeleri gereğince mahkumiyet
Taksirle yaralama suçundan sanığın mahkumiyetine ilişkin hüküm, sanık tarafından temyiz edilmekle dosya incelenerek gereği düşünüldü:
13.09.2013 günü saat 12:30 sıralarında, sanık sürücü ...'ın yönetimindeki otomobili ile yerleşim yeri içinde, 8 metre genişliğinde, bölünmüş, kuru, düz, eğimsiz, asfalt kaplama yolda seyir halinde iken, yolun sağında durakladıktan sonra tekrar geldiği istikamete dönüş yapmak için geçilmesi yasak olan bölünmüş yol çizgisi üzerinden geçerek, karşı istikametten gelen araçların şeridinden "U" dönüşü yapmak istediği esnada, aracının sağ yan kısmına, sağından 100.Yıl Bulvarı istikametinden Deniz istikametine bölünmüş tek yönlü trafiğin işlediği ... Caddesi üzerinden seyir halinde bulunan sürücü ... idaresindeki motosikletin çarpışması sonucu meydana gelen kazada, sanığın dönüş yapmak için geçilmesi yasak olan bölünmüş yol çizgisi üzerinden geçerek bilinçli taksirle hareket ettiği gözetilmeden, TCK'nın 22/3. maddesi hükümleri uygulanmayarak sanık hakkında eksik ceza tayin edilmesi, temyiz edenin sıfatına göre bozma sebebi yapılmamıştır.
Yapılan yargılamaya, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, mahkemenin kovuşturma sonuçlarına uygun olarak oluşan kanaat ve takdirine, incelenen dosya kapsamına göre, sanığın kusura ve sair temyiz itirazlarının reddiyle, hükmün isteme uygun olarak ONANMASINA, 14/02/2017 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy