Mahkemesi :Asliye Ceza Mahkemesi
Suç : Taksirle öldürme
Hüküm : TCK'nın 85/1, 22/3, 62/1, 53/6. maddeleri gereğince mahkumiyet
Taksirle öldürme suçundan sanığın mahkumiyetine ilişkin hüküm, sanık müdafii ve katılan vekili tarafından temyiz edilmekle, dosya incelenerek gereği düşünüldü:
Sanığa 29.12.2014 tarihli ara celsede TCK'nın 22/3 maddesinin uygulanması ihtimaline binaen ek savunma hakkı tanındığı anlaşıldığından tebliğnamedeki ek savunma hakkı verilmeden savunma hakkı kısıtlanarak hüküm kurulduğundan bahisle bozma talep eden görüşe iştirak edilmemiştir.
Yapılan yargılamaya, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, mahkemenin kovuşturma sonuçlarına uygun olarak oluşan kanaat ve takdirine, incelenen dosya kapsamına göre, sanık müdafiinin, aracı ölenin kullandığına ve verilen cezanın fazla olduğuna, katılan vekilinin ise artırım oranına, TCK'nın 62. maddesinin uygulanmaması gerektiğine yönelik yerinde görülmeyen sair temyiz itirazlarının reddiyle, hükmün isteme aykırı olarak ONANMASINA, 19/06/2018 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy